اعلام نتایج قطعی آزمون‌های نهایی پایه دوازدهم (۲ مرداد ۱۴۰۳) بازداشت در مدینه به‌خاطر غزه | روحانی مشهدی از ماجرای دستگیری خود در عربستان، در ایام حج امسال می‌گوید وامی قطره‌چکانی برای بازنشستگان | سهم ناچیز بازنشستگان تامین اجتماعی مشهد و خراسان رضوی از وام ۳۰ میلیونی ویروس جدید «نیپا» جنوب هند را در حالت آماده‌باش قرار داد + ویدئو آنتی بیوتیک در ایران ۱۰ درصد بیشتر از استاندارد جهانی تجویز می‌شود خراسان رضوی پیشرو در شناسایی و اهدای عضو در کشور | اهداکنندگان مرگ مغزی به ۳۲۴ بیمار نیازمند به عضو، زندگی دوباره بخشیدند تقریباً تمام افراد بالای ۶۵ سال مبتلا به آب‌مروارید می‌شوند آزمون تعیین رشته مجدد، برای کدام دانش‌آموزان برگزار می‌شود؟ کاهش نسبی دمای هوای برخی مناطق کشور از اواسط هفته آینده (۲ مرداد ۱۴۰۳) متن دقیق آیین‌نامه اجرایی متناسب سازی حقوق بازنشستگان چیست؟ | واریز مبلغ ماهانه یک میلیون تومان به حساب بازنشستگان کشوری و لشکری و صندوق فولاد انتقال زائران اربعین از شلمچه با ناوگان ایرانی امکان پذیر شد هوای کشور گرم‌تر می‌شود (یکم مرداد ۱۴۰۳) افزایش ۱.۳ درجه‌ای میانگین دمای هوای ایران در تیرماه تعطیلی و کاهش ساعت کاری ادارات و بانک‌های قم از دوم مرداد ۱۴۰۳ + جزئیات دستمزد عجیب سوادآموزی هر بیسواد در کشور خراسان‌رضوی پیشگام در واکسیناسیون دام نمرات امتحان نهایی چه زمانی اعلام می‌شود؟ بی‌اختیاری ادرار، یکی از علائم اصلی اختلال در کف لگن است بهره‌مندی ۵ هزار دانش‌آموز مشهدی از خدمات بهزیستی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (دوشنبه یکم مرداد ۱۴۰۳) | تداوم وزش باد در استان تا پایان هفته برای اولین بار در خراسان‌رضوی؛ افتتاح مرکز نگهداری شبانه‌روزی موقت اوتیسم
سرخط خبرها

این ناباورانه را باید باور کرد

  • کد خبر: ۶۶۶۹۷
  • ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۱:۲۱
این ناباورانه را باید باور کرد
فریدون صدیقى - استاد روزنامه نگاری
من هم با شما موافق هستم که قلب انسان -در ذات خودش- عادل است نه پلید. شقاوت و بی رحمى، برآمده از افکار ماست. شاید به همین دلیل است که زنان عادل‌تر و مهرورزتر از مردان هستند؛ چون به صورت فطری مادر هستند، خلق مى کنند و پرورش مى دهند، حتى اگر مادر نباشند.

اکنون پرسش این است که آیا افزایش ناباورانه زنان سرپرست خانوار، بدان معنى است که مردان محترم‌تر از تابستان، وظایف و مسئولیت هاى خود را براى تعالى مناسبات خانوادگى به زنان تفویض کرده اند؟ اما مگر نگفته اند مرد، خانه و زن، آشیانه مى سازد؟ پس چرا مرد از خانه سازى پا پس مى کشد تا آشیانه هم بر باد رود؟ آیا بهترین روش براى انتقال مسئولیت، جدایى در زمانه تلخ و سرد کنونى است؟

مى تواند این باشد و چیزهاى دیگرى هم باشد، اما یک چیز قطعى است و آن نگاه سازمانى، عرفى و اخلاقى به زنان به مثابه شهروند درجه ۲ است؛ هرچند ادعا کنیم چنین نیست، واقعیت چیز دیگرى است. زنان همچنان خدمت مى کنند و مردان حکومت. نگاه کنید به نقش کم همتاى آموزگاران زن در تمام سطوح آموزشى از پیش دبستانى تا پایان تحصیلات دانشگاهى که دلسوزى و همراهى آنان با دانش آموزان و دانشگاهیان با تحسین و امتنان همراه است.

توجه کنید به صفوف بى پایان اطبا و پرستاران و بهیاران و خدمه زن در آوردگاه مهلک بیمارى کرونا. جانفشانى آنان، ما را شرمنده مى کند. البته و صدالبته این گفته بدان معنى نیست که نقش و منزلت استادان و اطبا و پرستاران مرد را نادیده بگیریم. بى تردید چنین نیست و البته و صدالبته گله مندى از مسئولان مرد به دلیل نادیده گرفتن جایگاه واقعى زنان، بدیهى است. باید تاکید کرد که افزایش زنان سرپرست خانوار فقط زنگ خطر براى برنامه نویسان و مسئولان نیست، بلکه طنین این زنگ، کانون خانواده و نظام اجتماعى را نیز دستخوش تکانه هاى جدى مى کند. دستفروشى پاره اى از آنان در ایستگاه اتوبوس و مترو و اینجا و آنجا و حتى سرک کشیدن آنان در سطل زباله و گاه تن دادن به کارهاى پست، لطمه بنیادین به زیست عمومى جامعه و به حرمت و منزلت زن مى زند که ما مردان مسئول، باید براى این ترک خوردگى اجتماعى و فرهنگى شرمنده باشیم.

صاحب نظران بر این باورند که رشد فزاینده طلاق یکى از دلایل مهم افزایش آمار زنان سرپرست خانوار است؛ چون برخى مردان براى فرار از افسردگى و برخی زنان از سر کنجکاوى ازدواج مى کنند و نتیجه این رؤیا خیلى زود روشن مى شود؛ جدایى و اگر پاى کودکى نیز درمیان باشد، مادر سرپرست خانوار مى شود، بى آنکه پاى غرور او در این جدایى و مسئولیت درمیان باشد.

ازدواج نکردن به هر دلیلى، نقش تازه اى در تک زیستى و رشد زنان سرپرست خانوار یافته است. آیا بیکارى و خانه نشینى مردان، زنان را در این جایگاه قرار داده است؟

آسیب شناسى جامع درباره علل افزایش این طیف از زنان، نیازمند تحقیق جامعه شناسانه و روان شناسانه است، اما در وضع کنونى وقتى حدود ۴ میلیون مرد، عاشقانه مشغول مصرف انواع موادمخدر صنعتى و غیرصنعتى و عاجزانه خواهان کاهش قیمت آن‌ها هستند -گرچه درصد افزایش نرخ انواع مخدر‌ها بسیار کمتر از بهاى مرغ، تخم مرغ، لبنیات و تن ماهى و لوبیا و بادمجان است- این رویکرد یعنى زنان، باید سرپرستى خانواره هاى خمار را به عهده بگیرند! این ناباورانه‌ها را باید باور کرد.

نه، نپذیریم که زنان این روزگار عاشق حکومت هستند نه خدمت و اگر قرار است خدمت کنند، ترجیح مى دهند مدیریت را هم به عهده بگیرند؛ چون هم دلسوزتر هستند و هم مسئول تر.

تازه‌ترین آمار‌ها از رشد ۲۷ درصدى زنان سرپرست خانوار خبر مى دهد. ضربات سهمگین تحریم و برخى غفلت‌ها و ناکارآمدى مسئولیت ها، تشدیدکننده این خسران است. زنان سیستان وبلوچستان و گیلان، صدرنشین این فزونى ناباورانه هستند و پس از این دو به ترتیب همدان و خراسان جنوبى، چهارمحال وبختیارى، خراسان شمالى و سپس زنجان، اردبیل و آن گاه خراسان رضوى و دیگر استان‌ها قرار دارند.

کاش زنان حقشان کمتر پایمال شود!
کاش ما مردان محترم‌تر از تابستان در هر موقعیت حقیقى و حقوقى و در هرجا که هستیم، روح و روان بهارى زنان را کمتر پاییزى کنیم!
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->